Thursday, February 16, 2017

Blog Tambah Cun!!



Tak nak cakap banyak. Hasil tangan blog ni dihasilkan oleh Cik Mellya @ Fhatin Amelia. Bagi CJN sangat cantik dan kreatif. Menurut beliau harga akan berubah. Tak taulah jadi berapa RM, tapi kalau berubah pon CJN tak kisah untuk minta tolong dia buatkan kalau hasil nye cenggini πŸ‘.

CJN suka tu diamond2 yang berterabur kat header tu Nampak tak? Pastu kat the author ngan kat exchange tu. Adudududu... Lawanyeeeee....

Apa2 pon terima kasih kat Cik Fhatin kita untuk hasil usaha dia yang cantik ni. Dan daripada hasil usahanya jugak, SEO naik dari 40% jadi 68%. Hehehe. Banyak lagi kena perbaiki untuk dapatkan 100%. Takpela... Pelan2 kayuh. Nanti boleh la tu jadi 100%. Nampak tak over confident kat situ? Heeee.

Oklah itu saje coretan makcik. Dah lama tak menulis kat blog, otak jadi tepu. Kena cari idea untuk dapatkan semual idea. Huhuhuh

Sekian buat masa sekarang.
CJNπŸ’–πŸ’–πŸ’–

Giveaway by Fatin Diana



Dah lama tak bersiaran. CJN bz tak terkata. Anakanda berdua pulak sesema.
Ni, curi2 masa join GA.
Sape lom join bole join ekkk... Moh kita!!! Klik je kat banner untuk join.
Sekian, ta-ta.

πŸ’–πŸ’–πŸ’–

Saturday, February 4, 2017

The Windmills Station (TWS)

Pernah dengar tak pasal tempat makan ni?
Mestilah pernah, kan?
Sebenarnya CJN dah lama rasa nak makan kat sini. Kalau tak salah, ada satu kat Damansara tempat CJN selalu lepak dengan kengkawan dolu2. Kitorang lepak kat mamak jek. Kikiki.
Tetibe nak dijadikan citer, TWS ni ada pulak dekat Batu Pahat. Kebetulan baru2 ni lepas shopping barang2 anakanda2, kitorang tak tau mana nak tuju. Keluar awal sangat. Shopping pulak supp sapp supp sappp!! Siappp!! Lagi pulak, shopping kat Wellward je. Maka, ada banyak pulak masa untuk diluangkan dengan Mr. A. Yelah, kitorang kira pjj la jugak sebab seminggu sekali baru dia boleh balik. Hehehe.
Mula2 tu, kitorang pergi Secret Receipt. Ehhh!!! Penohh pulokkk!! Alkisahnya, Chinese Year nokksss. Sape suh berjalan, kan...? Oklah, malas nak tunggu lelama kitorang pon nak patah balik ke Batu Pahat Mall. On the way ke BP Mall tu, ternampak board TWS dari jauh. So, Mr. A ajak CJN makan kat TWS. Nampak macam senonoh sikit, katanya.
So, pergilah ke TWS tanpa sengaja.
Order makan untuk dua orang je. Ada promo CNY. So, kitorang order menu promo tu 2 set. Sama pulak set makanan yang kitorang order tu.
Sup Cendawan & Teh O Ais Lemon
Tak sampai setengah jam dah sampai sup cendawan. Kitorang pon makan. Mr. A sambil2 makan, suapkan Wafi. Lepas tu sampai pulak air teh tu.
Set Promo Yang Diorder
Tengah syok2 layan sup cendawan dia yang berasap2 tu, sampailah main course kitorang iaitu seperti gambar di atas. CJN lupa pulak nak tengok nama apa menu ni.
Tapi memang best giler lah. Nampak tak apa ada dalam pinggan tu?? Ye!! Ada telur mata (separuh masak, okeeyyy. Ai is like sangat!!! Hehehe). Bukan setakat ada telur mata je, ada lamb chop, chicken chop, fish fillet, sosej, coselaw, salad dan french fries. Baked bean tu takde tau!! Sebab bukan amik set yang dalam gambar ni. So, makan la kitorang menu tersebut dan kenyang pulak tu. Gravvy dia pon sedap. Nak tau harga semua sekali termasuk air dengan sup? Cuma RM19-90 per set. 
Berbaloi, kan?
Pada CJN memanglah berbaloi sebab macam2 dok ada dalam tu. Wafi punya suka makan kat situ, sosej tu boleh makan dua  batang sekali hadap. Ok lah, lepas ni boleh makan kat sini lagikkk!!! Hihihi.
Tapi itu, harga promo... Kalau harga sebenar mungkin dalam RM30++. CJN agak je, sebab lepas keluar dari TWS tu nampak signboard makanan diorang kat tepi jalan. Menu yang CJN amik tu dalam RM30++. Boleh tahan la jugak.
Yang bestnya, dah tau dah la kat mana nak tuju kalau dah takde tempat sangat nak pergi. Hihihi. Cumanya, sediakan fulus je laaaa...
Okeylah. Nak tido sebelom anakanda2 bangun. Huhuhu. Nunite all!!
Salam sayang untuk semua!! πŸ’–πŸ’–πŸ’–
P/S : Gambar2 di ambil dari incik Google. TQ!

1st Contest Shazyana's Tupperware 2017

Sape lom join, meh kita join!!
Nak kena tag 2 orang ni.
1. Elsa
2. Anis
3. Ana
 &
4. JM
Eh, terjadi empat plak. So, meh a kita join GA ni reramai ek...
Good luck!!
πŸ’–πŸ’–πŸ’–

GIVEAWAY : INI BLOG SIAPA?


Begitu banyak blog di luar sana sampaikan tak sempat nak kenal dengan semua orang. Awak siapa? Asal mana? Dan bila muncul blogger baru macam sis ni, lagi lah tak sempat nak kenal-kenal kan... Jadi disebabkan tu sis lancarkan giveaway nie. Sekurang-kurangnya kita semua dapat berkenalan dengan lebih rapat antara satu sama lain...

CARA SERTAI MUDAH saja....

1. Buat Entry dengan tajuk "GIVEAWAY : INI BLOG SIAPA?"
2. Masukkan banner di atas ke dalam entry dan link kan semula ke sini.
3. Perkenalkan secara ringkas mengenai diri awak.
4. Follow Blog Sis Hawa
5. Add FB Siti Awadah
6. Tinggalkan link entry awak di ruangan komen

Jadi, CJN pon kenalah perkenalkan diri ek...?

CJN ialah surirumah yang mempunyai dua orang cahayamata.
Suka menulis dan membaca tapi dah takde banyak masa untuk hobi tersebut. Hehehe.
My blog is about my personal life with my kiddos. 
Itu je la ye.
Salam kenal dan Good luck kepada yang join GA ni.

πŸ’–πŸ’–πŸ’–


Thursday, February 2, 2017

GIVE AWAY POCKET CHIA SEED

Klik Banner untuk Join GA
Jom korang join GA ni.
SYARAT-SYARAT GIVEAWAY :

Copy Banner diatas dan buat tajuk entri :

GIVE AWAY POCKET CHIA SEED

Follow semua yang ada dibawah ini:

Blog : www.bondezaidalifah.com

FB : www.facebook.com/zaidalifah_aisheteru

IG  : www.instagram.com/zaidalifah_aisheteru/

Tweets : www.twitter.com/zaidalifah

Tarikh Mula : 1 Februari 2017

Tarikh Tamat : 14 Februari 2017

~ undian nombor akan di cabut oleh Fatin Nurhaziqah mengikut penyertaan anda~

KEBAIKKAN DAN MANFAAT PENGAMBILAN CHIA SEED



Terima Kasih dan Good luck πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ.

LOVE,
CJN