Friday, March 10, 2017

PENCARIAN BLOGLIST APRIL - JUN 2017



Klik banner untuk join.
Syarat2 nya mudah sangat.
Good luck all!!

πŸ’–πŸ’–πŸ’–

Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com



Giveaway Fridge Magnet Padang Besar bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 13 Mac 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.

Kisahnya di SINI.


Siapa nak ole-ole dari Padang Besar? Ada 30 fridge magnet berbentuk selipar pelbagai warna.  Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia Liana ya...

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 13 Mac 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac 2017.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

Segmen : Awak Follow Saya, Saya Follow Awak By Shikin Razali

Klik banner untuk join.

Jalan2 dalam blog tadi. 
Banyak benda betul yang termiss. 
Tapi kebanyakkannya CJN masih sempat join GA dan segmen rakan2 blogger sekalian.
Terima kasih pada kalian yang rajin buat GA dan segmen. Selain dapat followers, korang juga telah menambahkan jumlah PV dalam blog kami2 ni.
Terima kasih.

Okeh!! Ni ada segmen yang kita semua boleh join beramai ramai. Kllk kat banner untuk join. Ok?

Good luck all!!!

πŸ’–πŸ’–πŸ’–



Sunday, March 5, 2017

MUMMYAYU'S GIVEAWAY

http://mummyayu.blogspot.my/2017/03/mummyayus-giveaway.html
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Haaaaa!!! Nah!!! Pulun lagi satu GA! Hihihi.
Jom join!! Syarat2nya senang jek.
Kalau menang uol nak kaler apa untuk passport cover uol?
CJN?
CJN nak ROYAL BLUE.
Kehkehkeh. 
My faberet kaler tu.
Kalau ada rezeki la. Insyaallah.
Dah! Jom join!!!

πŸ’–πŸ’–πŸ’–

Pencarian Bloglist Sesi Mac-April 2017

Klik banner untuk join
 Haaa.... korang!!! Ni ada satu lagi segment. Takyah cakap banyaklah!!
Jom join ramai2!!
πŸ’–πŸ’–πŸ’–

GIVEAWAY : Link With Me

Klik banner untuk join.
Dah lama nau rasa CJN tak bersosial di laman blog yang dah santek ni.
Tak berkesempatan sangat rasanya.
So, arini ada lapang sikit, maka meh la CJN menyeru rerakan sekalian join GA ni.
CJN dah join... Korang bile lagi?? 
Hihihihi.
πŸ’–πŸ’–πŸ’–

Thursday, February 16, 2017

Blog Tambah Cun!!



Tak nak cakap banyak. Hasil tangan blog ni dihasilkan oleh Cik Mellya @ Fhatin Amelia. Bagi CJN sangat cantik dan kreatif. Menurut beliau harga akan berubah. Tak taulah jadi berapa RM, tapi kalau berubah pon CJN tak kisah untuk minta tolong dia buatkan kalau hasil nye cenggini πŸ‘.

CJN suka tu diamond2 yang berterabur kat header tu Nampak tak? Pastu kat the author ngan kat exchange tu. Adudududu... Lawanyeeeee....

Apa2 pon terima kasih kat Cik Fhatin kita untuk hasil usaha dia yang cantik ni. Dan daripada hasil usahanya jugak, SEO naik dari 40% jadi 68%. Hehehe. Banyak lagi kena perbaiki untuk dapatkan 100%. Takpela... Pelan2 kayuh. Nanti boleh la tu jadi 100%. Nampak tak over confident kat situ? Heeee.

Oklah itu saje coretan makcik. Dah lama tak menulis kat blog, otak jadi tepu. Kena cari idea untuk dapatkan semual idea. Huhuhuh

Sekian buat masa sekarang.
CJNπŸ’–πŸ’–πŸ’–

Giveaway by Fatin Diana



Dah lama tak bersiaran. CJN bz tak terkata. Anakanda berdua pulak sesema.
Ni, curi2 masa join GA.
Sape lom join bole join ekkk... Moh kita!!! Klik je kat banner untuk join.
Sekian, ta-ta.

πŸ’–πŸ’–πŸ’–

Saturday, February 4, 2017

The Windmills Station (TWS)

Pernah dengar tak pasal tempat makan ni?
Mestilah pernah, kan?
Sebenarnya CJN dah lama rasa nak makan kat sini. Kalau tak salah, ada satu kat Damansara tempat CJN selalu lepak dengan kengkawan dolu2. Kitorang lepak kat mamak jek. Kikiki.
Tetibe nak dijadikan citer, TWS ni ada pulak dekat Batu Pahat. Kebetulan baru2 ni lepas shopping barang2 anakanda2, kitorang tak tau mana nak tuju. Keluar awal sangat. Shopping pulak supp sapp supp sappp!! Siappp!! Lagi pulak, shopping kat Wellward je. Maka, ada banyak pulak masa untuk diluangkan dengan Mr. A. Yelah, kitorang kira pjj la jugak sebab seminggu sekali baru dia boleh balik. Hehehe.
Mula2 tu, kitorang pergi Secret Receipt. Ehhh!!! Penohh pulokkk!! Alkisahnya, Chinese Year nokksss. Sape suh berjalan, kan...? Oklah, malas nak tunggu lelama kitorang pon nak patah balik ke Batu Pahat Mall. On the way ke BP Mall tu, ternampak board TWS dari jauh. So, Mr. A ajak CJN makan kat TWS. Nampak macam senonoh sikit, katanya.
So, pergilah ke TWS tanpa sengaja.
Order makan untuk dua orang je. Ada promo CNY. So, kitorang order menu promo tu 2 set. Sama pulak set makanan yang kitorang order tu.
Sup Cendawan & Teh O Ais Lemon
Tak sampai setengah jam dah sampai sup cendawan. Kitorang pon makan. Mr. A sambil2 makan, suapkan Wafi. Lepas tu sampai pulak air teh tu.
Set Promo Yang Diorder
Tengah syok2 layan sup cendawan dia yang berasap2 tu, sampailah main course kitorang iaitu seperti gambar di atas. CJN lupa pulak nak tengok nama apa menu ni.
Tapi memang best giler lah. Nampak tak apa ada dalam pinggan tu?? Ye!! Ada telur mata (separuh masak, okeeyyy. Ai is like sangat!!! Hehehe). Bukan setakat ada telur mata je, ada lamb chop, chicken chop, fish fillet, sosej, coselaw, salad dan french fries. Baked bean tu takde tau!! Sebab bukan amik set yang dalam gambar ni. So, makan la kitorang menu tersebut dan kenyang pulak tu. Gravvy dia pon sedap. Nak tau harga semua sekali termasuk air dengan sup? Cuma RM19-90 per set. 
Berbaloi, kan?
Pada CJN memanglah berbaloi sebab macam2 dok ada dalam tu. Wafi punya suka makan kat situ, sosej tu boleh makan dua  batang sekali hadap. Ok lah, lepas ni boleh makan kat sini lagikkk!!! Hihihi.
Tapi itu, harga promo... Kalau harga sebenar mungkin dalam RM30++. CJN agak je, sebab lepas keluar dari TWS tu nampak signboard makanan diorang kat tepi jalan. Menu yang CJN amik tu dalam RM30++. Boleh tahan la jugak.
Yang bestnya, dah tau dah la kat mana nak tuju kalau dah takde tempat sangat nak pergi. Hihihi. Cumanya, sediakan fulus je laaaa...
Okeylah. Nak tido sebelom anakanda2 bangun. Huhuhu. Nunite all!!
Salam sayang untuk semua!! πŸ’–πŸ’–πŸ’–
P/S : Gambar2 di ambil dari incik Google. TQ!

1st Contest Shazyana's Tupperware 2017

Sape lom join, meh kita join!!
Nak kena tag 2 orang ni.
1. Elsa
2. Anis
3. Ana
 &
4. JM
Eh, terjadi empat plak. So, meh a kita join GA ni reramai ek...
Good luck!!
πŸ’–πŸ’–πŸ’–

GIVEAWAY : INI BLOG SIAPA?


Begitu banyak blog di luar sana sampaikan tak sempat nak kenal dengan semua orang. Awak siapa? Asal mana? Dan bila muncul blogger baru macam sis ni, lagi lah tak sempat nak kenal-kenal kan... Jadi disebabkan tu sis lancarkan giveaway nie. Sekurang-kurangnya kita semua dapat berkenalan dengan lebih rapat antara satu sama lain...

CARA SERTAI MUDAH saja....

1. Buat Entry dengan tajuk "GIVEAWAY : INI BLOG SIAPA?"
2. Masukkan banner di atas ke dalam entry dan link kan semula ke sini.
3. Perkenalkan secara ringkas mengenai diri awak.
4. Follow Blog Sis Hawa
5. Add FB Siti Awadah
6. Tinggalkan link entry awak di ruangan komen

Jadi, CJN pon kenalah perkenalkan diri ek...?

CJN ialah surirumah yang mempunyai dua orang cahayamata.
Suka menulis dan membaca tapi dah takde banyak masa untuk hobi tersebut. Hehehe.
My blog is about my personal life with my kiddos. 
Itu je la ye.
Salam kenal dan Good luck kepada yang join GA ni.

πŸ’–πŸ’–πŸ’–


Thursday, February 2, 2017

GIVE AWAY POCKET CHIA SEED

Klik Banner untuk Join GA
Jom korang join GA ni.
SYARAT-SYARAT GIVEAWAY :

Copy Banner diatas dan buat tajuk entri :

GIVE AWAY POCKET CHIA SEED

Follow semua yang ada dibawah ini:

Blog : www.bondezaidalifah.com

FB : www.facebook.com/zaidalifah_aisheteru

IG  : www.instagram.com/zaidalifah_aisheteru/

Tweets : www.twitter.com/zaidalifah

Tarikh Mula : 1 Februari 2017

Tarikh Tamat : 14 Februari 2017

~ undian nombor akan di cabut oleh Fatin Nurhaziqah mengikut penyertaan anda~

KEBAIKKAN DAN MANFAAT PENGAMBILAN CHIA SEED



Terima Kasih dan Good luck πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ.

LOVE,
CJN

Tuesday, January 31, 2017

GIVEAWAY SAMPLE COLLAGEN SOAP NURRAYSA BEAUTY

GIVEAWAY SAMPLE COLLAGEN SOAP NURRAYSA BEAUTY

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Follow blog ini

2. Follow google +

3. like fanpage BLOG WANI SUKARNO


4. copy paste info di bawah ke dalam entri anda

KOLAGEN MARIN ASLI- mengandungi mineral, asid amino, beta karotein, serta protein yang membantu mengekalkan kolagen dalam kulit

MINYAK ZAITUN - berkesan membersih dengan mendalam tanpa menyumbat pori - pori dan telah digunakan secara meluas dalam industri kecantikan di barat kerana kandungan vitamin E yang tinggi yang boleh merawat kulit muka serta anti penuaan yang sangat dipercayai

SUSU KAMBING- mengandungi selenium dan vitamin A iaitu makanan penting untuk kulit yang cantik menawan. Kaya dengan asid laktik yang berupaya membuang sel kulit mati yang degil di kulit, melembabkan serta mencerah kembali kulit yang kusam. Barat menggelarkan ia sbg 'healing miracle'

*Herba terpilih
*Habbatussauda'

Inginkan kulit anda mendapat manfaat dari bahan-bahan hebat di atas? 

Sabun ini juga sesuai untuk:
✔ Bayi seawal baru lahir
✔ Kaum lelaki & wanita yg mempunyai masalah kulit
✔ Eczema, gatal serta kurap
✔ Boleh guna satu badan

5.copy gambar di atas dan buat satu entri dengan tajuk GIVEAWAY SAMPLE COLLAGEN SOAP NURRAYSA BEAUTY..

6.hantarkan link tersebut ke dalam ruangan komen ini sahaja

TARIKH TUTUP PENYERTAAN BILA -BILA MASA.. AKAN DIUMUMKAN.
CEPAT-CEPAT JANGAN TERLAMBAT

Good luck semua!! All the best!!

Giveaway Sephia by Nik Ainaa



CARA-CARA SERTAI GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA:



1- FOLLOW instagram Nik Ainaa (@nfa.nikainaa)

2- LIKE FB Page 'Ainaa Azlan Page'

3- FOLLOW blog Nik Ainaa

4- Buat satu entry dengan tajuk "GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA" dan letak banner kat atas (jangan lupa back link banner ke ENTRY INI)

5- Tinggalkan LINK ENTRY di ruangan komen sahaja.



CARA PEMILIHAN PEMENANG:


Pemenang di pilih berdasarkan TOP REFERRAL dan sekiranya penyertaan melebihi 100 peserta, Ainaa akan tambah seorang lagi pemenang berdasarkan RANDOM.ORG

Good luck semua!! All the best!!

Thursday, January 26, 2017

GIVEAWAY: JOM BACA BUKU - NOVEL PERCUMA!!!

Klik Banner untuk join
Dah lama pulak rasa tak join GA.
Hari ni terasa nak join pulak.
 Sebenarnya aritu dah nak join dah GA yang ni. Sebab CJN dulunya pon hantu novel jugak. Ehehehe. Tapi, sebab jalan cerita novel picisan ni sama jek. Macam tak berkembang pulak otak (habislah CJN kena banned lepas ni), jadi CJN dah tak jadi hantu novel dah. Tapi, skang ni macam banyak sangat novel menarik yang keluar kat kedai2 buku. Macam best pulak. Hehehe. 
Back to GA. Hari tu dah nak join dah GA ni. Lepas tu gara2 internet slow bangaet, tak dapatlah CJN nak join. Sentap tau sebab lambat loading. 
Buku Yang CJN pernah baca iaitu ORANG KETIGA
Pada CJN novel ni sangat menarik. 
Ceritanya mengisahkan seorang peguam (CJN tak ingat nama dia sebab dah lama, jadi nama watak dia CJN bubuh ikut suka hati la ye. Tapi jalan cerita dia masih sama. Aci tak, tuan tanah? Huhuhu). 
Peguam ni bernama Anis. Dia berkawan dengan seorang lelaki di firma guaman yang sama yang mana, lelaki ni jugak merangkap boifren dia. CJN namakan sebagai Azrul. Si Azrul ni dah berkahwin tapi belum ada anak. Anis ni tau, tapi dia tak kisah. Jadi, dia sanggup jadi pemuas nafsu si Azrul ni setiap malam. Setiap malam pulak, si Azrul ni menipu isterinya dengan alasan berjogging pada waktu malam. Sampailah satu hari, akhirnya kantoi. Maka, mereka berdua bermikah secara baik. Tapi, Isteri Si Azrul diceraikan. Si isteri ni dalam cerita ni cool je. Takde meroyan apa2. Dalam cerita ni. Dia tak tonjolkan sangat watak isteri Azrul. So, baru beberapa tahun berkahwin, Anis ni perasan yang Azrul selalu keluar malam dan berjogging. Sama macam dia buat kat isteri dia dulu!! So, Anis ni syak yang Azrul ada perempuan lain. Sebab apa syak? Sebab, alasannya berjogging. Tapi bila balik rumah, badan semerbak wangi bau perfume perempuan. Kau rasa?! Hiihihi.
Dalam masa yang sama, Anis & Azrul ni ada kawan baik bernama Nasrul. Nasrul ni, dioarang perhatikan sangat romantis dengan isterinya. Tapi, satu hari, Nasrul mati!! Tau sebab apa? Kena bunuh dengan isteri Nasrul tu sendiri!! Anis kaget, Kenapa jadi macam ni? Apa sebabnya? Bukan ke Nasrul ni romantis?? Rupanya bila disiasat, Nasrul sebenarnya kaki dera. Dia suka dera isteri dia waima kesalahan yang isteri dia buat tu sebesar kuman je. Dia punya dera macam salah besar je, 
Haaaaa.... Menarik tak cerita dia? Menarik, kan? Kesudahan dia? Anis bercerai dengan Azrul. Isteri Nasrul didapati tidak bersalah. Dan Azrul kembali ke perangai lama dia. 
Sekian dulu.
So, sape yang belum baca boleh beli buku ni. Cuma masalah dia, CJN dah tak tau mana nak cari novel ni. Hehehe. 
Ok lah, Pada sesapa yang lom join tu marilah kita bersama2 memriahkan GA ni.
Good luck and all the best ya!!
πŸ’–πŸ’–πŸ’–

Sunday, January 22, 2017

Segmen Bloglist Februari by SyazHarzaysMinme


Klik Banner untuk join😊

Jom join GA ni kengkawan sekalian!!

Syarat-syaratnya adalah :

  • Follow blog ni pada yang belum follow di SINI
  • Follow g+ di SINI
  • Follow instagram di SINI
  • Like smule di SINI. ( bagi yang ada smule ja ) boleh la nyanyi sama nanti. haha :P
  • Selepas itu, buat satu entri ringkas yang bertajuk SEGMEN BLOGLIST FEBRUARI BY SYAZHARZAYSMINME
  • Masukkan banner di atas dalam entri tersebut, kemudian linkkan ke entri ini.
  • Lastly, tinggalkan link entri korang di ruangan komen.
  • Siap.

Senang je kot syaratnya kan... So, segmen bermula sekarang, 22/01/2017 hingga 30/01.2017 (pukul 12 malam). Syaz akan pilih 20 blog bertuah yang akan menyerikan bloglist blog ni nanti dan akan duduk dalam bloglist selama sebulan.... Penyertaan kurang dari 10, automatik semua akan masuk dalam bloglist. Pemilihan akan dibuat secara rawak menggunakan khidmat random.org. Korang digalakkan blogwalking sesama sendiri jugak.... ^_^

So, apa lagi... Meh meh join cepat... I hope your support... Oklah, sekian dulu... Selamat bersegmen korang....

Terima kasih.... wassalam....

πŸ’–πŸ’–


Nak Buat GA atau Segmen Tapi....


Sebenarnya, lepas tengok rerakan blog buat GA dan bloglist segmen, CJN pon teringin jugak nak buat. Maklumlah, sambil kenal2, boleh tambah follower. Macam sekarang ni banyak dah blog CJN follow. Dan sebenarnya, ramai yang bagi good info pasal dunia di sekeliling CJN. Tak tau pon jadi tau. Banyak citer2 menarik yang blogger2 kongsikan yang CJN rasa takdenya la korang nak share kat fb citer pepanjang ni, kan? 😁😁😁

Tapi, CJN ada masalah iaitu tak konpiden. Tak konpiden sebab apa? Sebab, takot takde sape join segmen kita or GA kita. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Sekian saja update bloh hari ni. Hahahaha. Selamat membaca. Kikiki.

πŸ’–πŸ’–πŸ’–


Pencarian Bloglist Blog Baru

Klik Banner untuk Join

Syarat-syarat penyertaan :

1. Follow blog ni. ✅

2. Buat satu posting ringkas mengenai

   - Perjalanan sebagai seorang Blogger  ✅
  • CJN start menulis blog pada tahun 2014 je. Baru belajar. Sebelum tu dah penah ada blog tapi blog tu takde content yang menarik, isi tak cantik dan terlalu ikut emosi yang bercelaru. So, nak buat macam mana lagi. CJN buat satu emel baru yang CJN target untuk buat blog yang mempunyai isi2 yang agak cantik dan orang boleh baca dan hadam. Walaupun isi kandungan blog CJN dah melambak2 kat Malaysia ni, tapi CJN yakin, dalam sejuta mungkin ada dua tiga orang sudi baca. Dengan 2 3 orang tu lah nanti akan mengembangkan blog CJN, insyaallah. Apa2 pun CJN masih belajar dan terus belajar pasal blog ni. Insyaallah CJN akan perbaiki mana2 yang patut. 😊😊
3. Tag 3 orang blogger yang lain. ✅
  • Dengan itu, CJN nak tag 3 orang si blogger yang cantik manis ni. Iaitu :
  1. Cik Sayidah Napisah;
  2. Cik Noor Akma; dan 
  3. Kak Shuhaida Kabdy

4. Copy banner di atas & backlink ke post ni. ✅

5. Letakkan link posting di bahagian komen. ✅

Hadiah untuk penyertaan ni

Pemenang akan dipilih berdasarkan posting yang menarik.

1. Wang Tunai kepada 5 orang peserta
2. Hadiah misteri kepada 5 orang peserta

Tarikh penyertaan : 13 Januari 2017 hingga 13 Februari 2017

Good luck semua :)

CJN dah join. Korang bila lagi? Hehehe

Good luck dan salam perkenalan! 😊😊😊

Thomas Town Giveaway by Zai Zamree


Klik Banner untuk Join

"Hari ini saya ingin merasmikan Thomas Town Giveaway by Zai Zamree. Saya ingin mencari 2 pemenang.

Pemenang pertama akan memenangi hadiah giveaway berupa 2 pass masuk ke Thomas Town Puteri Harbour bernilai RM170. Pas ini valid sehingga 31 Mac 2017.

Pemenang kedua akan memenangi wang tunai RM50.

Giveaway ini akan tamat sehingga 20 Febuari 2017.

Syarat nak join ni simple je :)

1. Follow blog Zai Zamree.
2. Follow fanpage facebook Blog ZaiZamree.
3. Subscribe youtube Zai Zamree dan Cikpinz.
4. Buat entri bertajuk "Thomas Town Giveaway by Zai Zamree".
5. Tampal banner di atas di entri penyertaan dan 'backlinkkan' ke entri INI
.
6. Tinggalkan link anda di ruangan komen entri ini.
7. Siap!

Para pemenang akan dipilih oleh random.org. 

Terima kasih kerana sudi menyertai dan memeriahkan GA ini! Selamat maju jaya!'

UCAPAN DI ATAS ADALAH C&P DARI TUAN GA.

MOH LA KITA JOIN BERAMAI2!!!

πŸ’–πŸ’–πŸ’–

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Klik Banner untuk join

Jom join!!!

Good luck!!

πŸ’–πŸ’–πŸ’–

3rd Mini Giveaway By azyyatiliah.blogspot.my

Click banner to Join😊

Jom join GA ni. 

Goodluck untuk kita semua!!

πŸ’–πŸ’–πŸ’–

Thursday, January 19, 2017

Segmen BLOGLIST Februari 2017 ciklapunyabelog dot blogspot dot my



Segmen bermula sekarang, 15 Januari 2017 hingga 31 Januari 2017 (pukul 8 malam). Cikla akan pilih 10 blog bertuah yang akan menyerikan bloglist blog ni nanti dan akan duduk dalam bloglist selama sebulan.... Penyertaan kurang dari 10, automatik semua akan masuk dalam bloglist. Pemilihan akan dibuat secara rawak menggunakan khidmat random.org. Korang digalakkan blogwalking sesama sendiri jugak.... ^_^

So, apa lagi... Meh meh join cepat... I hope your support... Oklah, sekian dulu... Selamat bersegmen korang.... Terima kasih.... wassalam....

#copy & paste πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡